Gebruiksaanwijzing nummer 1

Een nieuw bericht aanmaken gaat net als je gewend bent. Sommige dingen gaan anders. In de eerste plaats moet je een more-tag invoegen op een handige plek in het hoofdbericht dat boven aan staat. Als je dat niet doet, wordt het intro niet vet. Vervolgens moet je bij het eerdere hoofdbericht de more-tag verwijderen, anders wordt het een rommeltje.

Het featured image (plaatje hierboven) moet worden aangewezen in de rechterkolom. “Feiten krijg je niet door een medicijn uit te proberen op acht mensen en dan van de daken te schreeuwen dat je een oplossing hebt. Daar heb je grote, degelijke studies voor nodig.” waarschuwt Ton de Boer, voorzitter van het CBG.

Het verhaal dat hydroxychloroquine, in combinatie met het antibioticum azitromycine en/of zink, werkt tegen corona, blijft mede dankzij de Amerikaanse president Trump opduiken. In Nederland is de Limburgse huisarts Rob Elens een warm pleitbezorger. Hij is een petitie gestart om het medicijn breed toe te staan in de zorg. Elens boekte er bij zijn patiënten naar eigen zeggen successen mee, tot de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) hem verbood om met de ‘onbewezen’ behandeling verder te gaan.